Sosyal Medya

Güncel

Yıldırım-2017 Seferberlik Tatbikatı Merzifon’da Yapılacak

YILDIRIM-2017 Seferberlik Tatbikatı 2-13 Mayıs tarihleri arasında Amasya'da gerçekleştirilecek.



YILDIRIM-2017 Seferberlik Tatbikatı 2-13 Mayıs tarihleri arasında Amasya'da gerçekleştirilecek. Tatbikata 162 yedek personel katılacak.
 
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 7 Kasım 2016 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nin(TSK) planlı tatbikatlarından YILDIRIM-2017 Seferberlik Tatbikatı 2-13 Mayıs tarihleri arasında Hava Kuvvetleri Komutanlığı 5'inci Ana Jet Üs Komutanlığı Merzifon/Amasya'da gerçekleştirilecek. YILDIRIM-2017 Seferberlik tatbikatına 162 yedek personel, sekiz araç ile kamu kurum ve kuruluşlarından bazı unsurlar katılacak.
 
TSK açıklamasında YILDIRIM-2017 tatbikatının amaçları şöyle sıralandı:
 
"Seferberlik sisteminin denenmesi, tatbikata katılacak yedek personelin sefer görevlerine yönelik eğitilmesi, yedek personelin seferde kullanacağı silah, teçhizat, araç ve malzemeye intibakları, yedek personel ile ilgili tebliğ ve celp işlemlerinde askeri ve mülki makamlar arasında koordinasyonun ve yükümlülerle iletişimin tesis edilmesi, seferberlik ve savaş halinde Bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları ile Silahlı Kuvvetler arasında yürütülecek müşterek faaliyetlerin denenmesi."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.